Rear weel doesn't spin freely

4 posts / 0 new
Last post
xb6002011
Offline
Last seen: 11 years 6 months ago
Joined: Monday, May 16, 2011 - 22:01
Points: 3
Rear weel doesn't spin freely

Hello. The rear wheel doesn't spin freely and the highest speed that I can get from the motor is only 6 miles/hour. Any ideas where to start?
Thank you

mf70
Offline
Last seen: 4 years 10 months ago
Joined: Friday, December 1, 2006 - 09:01
Points: 712
Re: Rear weel doesn't spin freely

Check the connector plugs from the controller to the motor. You should have three big ones, and a five-contact multiple. It sounds like you aren't getting power to all the phases.

The general principle of operation is that the controller pulses power to the correct phase windings based on the signal it gets from the smaller Hall-effect sensors.

Have a look at "Endless Sphere" for more informed opinion. Thanks heaven, I haven't had to deal with this kind of problem on my XB600.

mark

Buzzer
Buzzer's picture
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Joined: Saturday, June 13, 2009 - 19:29
Points: 110
Re: Rear weel doesn't spin freely

Check to make sure your rear brake isn't adjusted too tightly or stuck in the ON position.

Buzzer

There are three kinds of people: Those who make things happen, those who watch things happen, and those who wonder what happened.

mf70
Offline
Last seen: 4 years 10 months ago
Joined: Friday, December 1, 2006 - 09:01
Points: 712
Re: Rear weel doesn't spin freely

Oh yes, that! Check brakes first, like he said.

MF

Log in or register to post comments


Who's online

There are currently 0 users online.

Who's new

  • VectrixPTLx
  • Schnabelwesen
  • lmx1111
  • annkruez
  • Athom

Support V is for Voltage