Problem with 24V EV global bike, hud makes noise but bike won't move

3 posts / 0 new
Last post
Bryan Armstrong
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Joined: Sunday, September 9, 2012 - 23:52
Points: 7
Problem with 24V EV global bike, hud makes noise but bike won't move

My 24V EV global bike started making a funny noise when I was engaging the hub sometimes and I assumed it was because I was not pedaling fast enough yet thus causing it to work too hard (though in hind site all I had to do before this problem developed was to get its momentum going forward then engage without any problem) The noise was like a rubber band being stretched (the best description i can come up with) Then the noise was occurring almost every time I engaged no matter how fast I was peddling before engaging. Then I didn't hear that noise and the hub was making the regular noise a hub makes but it would not maintain my speed when I stopped peddling. Now it makes the noise like it's getting the current but it does not move at all. I can't seem to find any one with a similar problem. Any advice?

ejim
Offline
Last seen: 10 years 1 month ago
Joined: Tuesday, October 2, 2012 - 15:11
Points: 4
Re: Problem with 24V EV global bike, hud makes noise but ...

Hi, New to forum. I just bought a EVG 24 V at an auction, tried to charge battery, no luck. The green light is on while the charger is running. I found in paperwork with the bike a letter requesting replacements for faulty battery and circut board that the bike was a lemmon. I also found information from ebike that some bikes should replace their power module and logic module if they have excessive parasitic battery drain. Anyone hear of this? ANy help to get it running would be appreciated. Thanks!

LeftieBiker
Offline
Last seen: 11 months 1 week ago
Joined: Saturday, July 9, 2011 - 04:36
Points: 886
Re: Problem with 24V EV global bike, hud makes noise but ...

There is one of these 24 volt Ebikes for sale locally. It appears to be complete and in nice shape, but "needs a battery." The shell is on it in the photos, so I assume the pack is there, but dead or weak. If there is any juice left in the pack, what do I look for in the way of defects? I'm only considering buying it if I can get it very cheaply. It is a 1999 model year.

Log in or register to post comments


Who's online

There is currently 1 user online.

  • israndy

Who's new

  • VectrixPTLx
  • Schnabelwesen
  • lmx1111
  • annkruez
  • Athom

Support V is for Voltage