Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or rental? Based in Hertfordshire UK.

13 posts / 0 new
Last post
Mel
Mel's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: Thursday, February 27, 2014 - 08:06
Points: 26
Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or rental? Based in Hertfordshire UK.

I've had a VX-1 "resting" in my garage for ages with failed temp sensors. I found out about the guys in Poland and got a new set of rear sensors. I managed to repair the front sensor set. While I had the battery packs apart I replaced a few cells which had failed with some used but acceptable cells and cycled all the others.

Put it all together again and turned the key! I got a normal startup but then it left the battery hot and battery fault red tell-tales on.

The only way I'm getting any further is if I can get hold of a gridconnect for a couple of weeks to track down the fault and load updated (Laird) firmware.

Anyone have one they could loan/rent/sell? Kindness will be rewarded! Really can't face shelling out for a new one.

Cheers

Mel

martinwinlow
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Joined: Monday, March 26, 2012 - 05:48
Points: 244
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

Hi,

Do you mean a PCAN-USB dongle?

MW

Regards, Martin Winlow
Isle of Colonsay, Scotland
evalbum.com/2092

Mel
Mel's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: Thursday, February 27, 2014 - 08:06
Points: 26
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

I think I mean this: http://gridconnect.com/pcan/can-adapters/can-usb.html

New to interfacing to the bike, but I have an old windows laptop, I've downloaded scooterdiag and drivers, and got hold of the Laird NIMH firmware. My intention is to diagnose the temp sensor problem and if I can't effect repairs then use the charger and motor controller firmware that ignores temp sensor input.

I see that you are in Hertfordshire. Me too - I'm in Rickmansworth.

Mel

Blue VX-1, 2008.

Vortex
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: Sunday, October 18, 2015 - 12:59
Points: 78
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

I have the same problem..

I bought the new BMS, but i have a several problems with the temperature sensors..

I send a few emails to vectrix parts but they don't give me a solution..

About the software.. I tried to install in windows xp, 7, 8 and 10 and don't work..

R
R's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: Thursday, June 18, 2009 - 09:46
Points: 1758
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

I bought the new BMS, but I have a several problems with the temperature sensors..

Be careful. I'm not sure but I think new BMS use temperature sensors with different calibration values. Yo cannot mix old and new hardware. Upgrade your old temperature sensors attached on your cells to correct temperature sensors.
Vortex
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: Sunday, October 18, 2015 - 12:59
Points: 78
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

I bought the new BMS, but I have a several problems with the temperature sensors..

Be careful. I'm not sure but I think new BMS use temperature sensors with different calibration values. Yo cannot mix old and new hardware. Upgrade your old temperature sensors attached on your cells to correct temperature sensors.

Yes, i know. I put thermistors 10kNTC and the sensor nÂș 1 give me good value but the other sensor don't give me values..

R
R's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: Thursday, June 18, 2009 - 09:46
Points: 1758
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

The wire scheme in old and new BMS system is the same?

Vortex
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: Sunday, October 18, 2015 - 12:59
Points: 78
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

The wire scheme in old and new BMS system is the same?

I don't know.

I ask to vectrix parts for the wire scheme but they don't response..
2 weeks and nothing..

Rolli
Offline
Last seen: 3 weeks 16 hours ago
Joined: Friday, October 23, 2015 - 12:18
Points: 36
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

Yes they need time .... I asked for something and wait 4 weeks for response but at the end they helped me 1 day ago....

Sacko
Offline
Last seen: 7 months 2 weeks ago
Joined: Thursday, July 9, 2015 - 06:24
Points: 121
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

I have the same problem..

I bought the new BMS, but i have a several problems with the temperature sensors..

I send a few emails to vectrix parts but they don't give me a solution..

About the software.. I tried to install in windows xp, 7, 8 and 10 and don't work..

What problems are you having with the software installation?

Vortex
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: Sunday, October 18, 2015 - 12:59
Points: 78
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...
I have the same problem..

I bought the new BMS, but i have a several problems with the temperature sensors..

I send a few emails to vectrix parts but they don't give me a solution..

About the software.. I tried to install in windows xp, 7, 8 and 10 and don't work..

What problems are you having with the software installation?

Hi,

Many..

icon doesn't apear, or give me errors when i start the aplication (like .net errors), or don't give me errors but the aplication doesn't start..

I tried in a virtual machine, and their i can start the aplication but the virtual machine doesn't reconize the USB/CAN..

Sacko
Offline
Last seen: 7 months 2 weeks ago
Joined: Thursday, July 9, 2015 - 06:24
Points: 121
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...

Windows 7 32bit or 64bit?

I have had both issues and they were rectified with a dll.

Can you send me the exact .net error message.

Vortex
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: Sunday, October 18, 2015 - 12:59
Points: 78
Re: Anyone got a Gridconnect CANBUS adapter for sale or ...


Windows 7 32bit or 64bit?

I have had both issues and they were rectified with a dll.

Can you send me the exact .net error message.

32bit and 64bit, i tried this two versions

Gave me this error
https://s29.postimg.org/ojt4wuak7/error.jpg

Log in or register to post comments


Who's online

There are currently 0 users online.

Who's new

  • Caribe
  • harmonline
  • ECCUK
  • E-scooter fan
  • Joe Frank

Customize This