Controller went poof

3 posts / 0 new
Last post
blairg
blairg's picture
Offline
Last seen: 11 years 8 months ago
Joined: Saturday, March 21, 2009 - 06:03
Points: 50
Controller went poof

I have a Strong GTS ebike (crappy thing) 36 volt SLA geared hub brushed motor (don't know the manufacturer, made in France and here is French website http://www.velo-electrique.com/Pages/repprod7.htm. I'm trying to make the thing work to donate it to a high school for a project they have.

I have gone through two controllers. I'm sure I have the wiring correct. The first time I saw smoke was when I applied throttle.

So the second time I disconnected the throttle wire to see if the pedelic sensor would work and when I began peddling..poof !

I have one more controller to go and don't want to blow it. Any ideas ?

Thanks

dogman
dogman's picture
Offline
Last seen: 13 years 3 weeks ago
Joined: Tuesday, April 29, 2008 - 15:41
Points: 830
Re: Controller went poof

Shorted wires in the motor could be the problem. It appears that any time power goes to the motor, a conroller fries. If the hub twisted up the wires, there could be a cut in the wires that you can't see till you take the motor apart.

Be the pack leader.
36 volt sla schwinn beach cruiser
36 volt lifepo4 mongoose mtb
24 volt sla + nicad EV Global

blairg
blairg's picture
Offline
Last seen: 11 years 8 months ago
Joined: Saturday, March 21, 2009 - 06:03
Points: 50
Re: Controller went poof

Thanks....I'll have a look, that makes sense

Log in or register to post comments


Who's online

There is currently 1 user online.

  • Syle3

Who's new

  • Nikson420
  • mhufnagl
  • Jamesato
  • VectrixPTLx
  • Schnabelwesen

Support V is for Voltage